Jdi na obsah Jdi na menu

Kalámi

7. 6. 2011
Kalami, Corfù
Zdroj: http://www.corfu-tourism.gr/web/it/corfu/kalami.html

Kalámi leží na severovýchodním pobřeží ostrova Samos. Kalámi je klidné přímořské letovisko, které jistě ocení příznivci klidu a relaxace. V tomto letovisku je nádherná malebná krajina, která přímo vybízí k dlouhým romantickým procházkám. Pláže v Kalámi jsou také klidné a písčité, takže si na nich každý odpočine a odreaguje se.

Doprava
Doprava v této oblasti je velmi rozmanitá. Pro cestování po různých zajímavých místech můžete zvolit auto, které si můžete vypůjčit v některé z půjčoven aut. Jezdí zde také pravidelné autobusové linky, kterými se dostanete do různých částí ostrova. Můžete využít také služeb taxislužby. Hlavní město Kerkyra je od Kalámi coby kamenem dohodil, tudíž to je blízko i k letišti.

Zajímavá místa
Přímo v Kalámi se nachází Bílý dům Lawrence Durella, který byl částečně přeměn na prázdninové ubytování. Z Kalámi se můžete vydat do hlavního města. Kerkyra je opravdu nádherné město s mnoha kulturními památkami a pamětihodnostmi, které rozhodně stojí za vidění. Je zde také mnoho romantických zákoutí, která jsou oblíbeným místem všech zamilovaných.